Danas je svečano predstavljen Jastreb 101!
Naše društvo bogatije je za još jedno vozilo u sada već bogatoj vatrogasnoj floti. Ovoga puta za obavljanje vatrogasne djelatnosti našeg društva pribavljeno je novo zapovjedno vozilo koje će nositi ime Jastreb 101.
Riječ je o Nissan Navari proizvedene 2016. godine. Jastreb 101 pokretan je dizelskim 2.5 motorom sa snažnih 190 konja. Ono što je potrebno istaknuti su ručni mjenjač, blokade diferencijala i sporohodne brzine što mu omogućuje savladavanje i najtežih terena. Također, vozilo posjeduje kuku za vuču te električno vitlo sakriveno ispred prednje tablice.
Kako je vozilo bilo za civilnu upotrebu, u suradnji s Gradom Jastrebarsko oblijepili smo vozilo u vatrogasnom ruhu te istaknuli vizuru grada. Svjetlosnu i zvučnu signalizaciju ugradili smo kod provjerenih dobavljača u  Mantisu.
Potpuno opremanje tovarnog prostora vozila za operativnu upotrebu tek slijedi.
Vozilo je većim djelom  financirano sredstvima grada Jastrebarskog u sklopu projekta modernizacije jaskanskog voznog parka kojim je dosad već sada pribavljeno osam
vatrogasnih vozila, a do pune nabavne cijene sudjelovalo je i naše društvo vlastitim sredstvima.
Danas smo u dvorištu našeg vatrogasnog doma pred uzvanicima i članovima i svečano preuzeli novo zapovjedno vozilo, Jastreba 101!
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo VZG Jastrebarsko i Gradu Jastrebarsko na prepoznatoj potrebi za ovakvim tipom vatrogasnog vozila ali i na realizaciji cjelokupnog projekta.
Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *