Jastreb 130 – vozilo za rad na visini

Nedjeljno prijepodne iskoristili smo za uvježbavanje sa novim vozilom za rad na visinama Jastreb – 130.

Podsjetimo: Radi se o podvozju Iveco Eurocargo 150E25 WS 4×4, 250 konjskih snaga i najveće dopuštene mase 15t. Na njega je ugrađen Kran Palfinger 16502 sa 6 hidrauličkih izvoda i odgovarajućim daljinskim kontrolerom. Uz maksimalni vertikalni doseg od 18 m kran podiže 2700 kg, a horizontalno na 14 m 750 kg.
Košara za rad na visini je 300 kg nosivosti, osvijetljena, za 3 osobe autonivelirajuća i zakretna 360 stupnjeva. U kompletu je i grajfer 6 polipa poluzatvoren V=250 lit sa rotatorom te kuka za podizanje tereta. Korisna nosivost teretnog prostora je 4.000 kg, a dužina istog do 4 m. I teretni prostor je osvjetljen . U teretnom prostoru nalazi se mobilni box za opremu s osvijetljenjem. U dva pretinca lijevo i desno nalaze se gurtne, trake, priveznice, lanci za podizanje tereta, motorna pila, oprema za označavanje i razni drugi alat. U kutiji na vrhu nalazi se dugački alat i oprema. U kabini je DMR radiostanica , kontrola signalizacije i sirena, punjač za rezervne baterije upravljača krana i upravljač vitla. Kabina je za 3 osobe. S prednje strane izvedeno je hidrauličko vitlo 68 kN, dužine sajle 35 m. Sa stražnje strane nalazi se kuka i instalacija za prikolicu.
Vozilo je zbog terenskih sposobnosti povišeno te opremljeno terenskim jednostrukim gumama i stalnim pogonom na sva četiri kotača a po potrebi i terenskim brzinama blokadom diferencijala na stražnjim ili svim kotačima.

Vjerujemo da će nam ovo vozilo pomoći kod raznih tipova intervencija

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *