Prva intervencija za Jastreb 130

Jučer u popodnevnim satima odradili smo tehničku intervenciju uklanjanja zapreka u cestovnom prometu uslijed pada stabla na strujni kabel u Gornjim Pavlovčanima. Jučerašnja intervencija ujedno je bila i prva intervencija za naše novo vatrogasno vozilo za rad na visinama, Jastreb 130 koje je stiglo u naše dvorište prošlog tjedna.

Simbolično, na istom mjestu smo prije nepunih godinu dana odradili sličnu intervenciju kao i jučer gdje je stablo pod težinom snijega palo na strujni kabel. No, tada je intervencija za naše operativce bila daleko kompliciranija i rizičnija zbog neposjedovanja vozila koje bi moglo odrađivati visinske radove.

Jučer se, dakle, u vrlo kratkom roku dokazalo kako je nabavka ovakvog, u vatrogasnom svijetu i ne tako čestog vozila odlična kombinacija koja će našim operativcima olakšavati daljnji rad, te osiguravati sigurnost i učinkovitost na intervencijama.

Ovim putem želimo još jednom zahvaliti Gradu Jastrebarsko i Vatrogasnoj zajednici grada Jastrebarsko koji su prepoznali našu potrebu za vozilom za rad na visinama, uvažili sve naše prijedloge oko specifikacija vozila te ujedno i realizirali cjelokupni projekt i novo vatrogasno vozilo stavili nam na raspolaganje, jer ono će zasigurno biti dobro iskorišteno.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *