Nova svjetlosna signalizacija

Jučer je u ulici Vlatka Mačeka postavljena svjetlosna signalizacija, koja uz interventni prolaz u Mikloušićevoj ulici predstavlja zadnju fazu projekta.
Zadaća svjetlosne signalizacije jest upozoriti sudionike u prometu na dojavu o intervenciji i osigurati siguran dolazak operativaca u spremište ali i sam izlazak vatrogasnih kamiona. Također, interventni prolaz će osiguravati nesmetano odvijanje interventnih događaja, ali i popratne aktivnosti nakon istih jer u sklopu interventnog prolaza osiguran je i pristup hidrantskoj mreži što sada omogućuje nesmetano odvijanje prometa u ulici Tome Mikloušića.
Uz dvije istaknute kompontente projekta vrijedi spomenuti poputno novi asfalt u ulici ali i svu ostalu popratnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju koje upotpunjuju ideju sigurnog interveniranja vatrogasaca.
Kako jaskanski vatrogasci djeluju na dobrotvornoj bazi i u spremište dolaze osobnim automobilima u trenutku paljenja iste apeliramo na građane da percipiraju naše dobrovoljce i iste propuste ako je to
moguće.
Navedeni radovi za cilj su imali povećanje sigurnosti građana ali i samih operativaca u slučajevima interveniranja jaskanskih vatrogasaca.  Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Jastrebarskom na prepoznatoj potrebi povećanja sigurnosti građana ali i samih vatrogasaca te na realizaciji cjelokupnog projekta.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *