Novo vozilo u novom ruhu

Novo vozilo u novom ruhu!

Kao što smo već i pisali, u zajedničkom projektu Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva poljoprivrede, a u sklopu programa opremanja vatrogasnih društava, u rujnu nam je stigao na korištenje novi vatrogasni kombi VW T6.

Kako bi kombi stavili u potpunu operativnu funkciju trebalo ga je opremiti vatrogasnom opremom.

Naš stalni partner Komteh d.o.o. iz Zagreba, vodeća tvrtka u Hrvatskoj po pitanju vatrogasnih (radio)komunikacija ponovno nam je izašla u susret i pomogla s opremanjem vozila digitalno-analognom stanicom  iz serije DM2600 koja je po svojim mogućnostima, ali i po dimenzijama idealna za ugradnju u ovaj tip vatrogasnih vozila.

Tvrtka Antonela art & design iz Jastrebarskog bila je zadužena za obljepljivanje naljepnicama novog vozila. Prepoznatljiv stil s Jastreba-104 dobio je neke nove dodatke čime je Jastreb-105 preobražen u pravog vatrogasnog ljepotana, dovoljno uočljivog na cesti u slučaju intervencije.

Vezano uz nabavu i montažu zvučnih i svjetlosnih signala povjerenje smo poklonili tvrtki Matins D.o.o. iz Zagreba. Izabrali smo krovnu konzolu Cell2 Legion Fit 49 plave boje sa integriranim zvučnikom. Zbog integriranog zvučnika (sirene) u krovnu konzolu vozila, zvučnih nije potrebno ugrađivati ispred poklopca motora.

Minimalistička konzola za upravljanje štedi prostor u kabini vozila, a pojačalo se ne mora montirati na radnu ploču već se montira na skrovito mjesto, ispod konzole. Uz krovnu konzolu uzeli smo i dva para lexon LED bljeskalica za ugradnju najprije i sprijeda. Odlična oprema i profesionalna ugradnja postigla je rezultat kakav smo i željeli i očekivali.

Ovim radovima J-105 je potpuno opremljen za intervencije (još fali kuka, a za to tražimo sponzora). Nadamo se da će nam služiti kao i njegov prethodnih J-104.
autor: Goran Batušić

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *