Kombi J-104 predan na korištenje DVD-u Pribić

Kombi J-104 predan na korištenje DVD-u Pribić

Svečanim Blagoslovom i potpisivanjem ugovora u nedjelju 03.11. kombi vozilo VW Transporter oznake J-104 predano je na korištenje DVD-u Pribić.
J-104 u DVD-u Jastrebarsko je od 2007. godine kada je nabavljen sredstvima DVD-a Jastrebarsko te uz pomoć VZG Jastrebarsko i Grada Jastrebarsko.

Navedeno vozilo društvo je koristilo za široki spektar svojih aktivnosti, a posebno u operativnom dijelu. J-104 je kroz standardni operativni postupak služio za izlazak dodatnih snaga i za smjenu ljudi na terenu čime smo godinama osiguravali izlazak postrojbe na intervenciju u najkraćem mogućem roku i s maksimalnim brojem ljudi.

Osim za osnovne operativne zadaće J-104 služio je i za specijalističke aktivnosti postrojbe, a posebno pritom mislimo na spašavanje s visina i dubina te ronilačke aktivnosti. J-104 sudjelovao je na redovnim i izvanrednim dislokacijama, Kistanje, Hvar, ove godine i Vis, na županijskim vježbama, a po nalogu ŽVZ i GVZ i na drugim operativnim aktivnostima kao npr. državna vježba ASAR 2018 i međunarodna vježba Cres Modex 2019. J-104 bio je neizostavno operativno vozilo za našu postrojbu.

J-104 zamjenjuje J-105, novo vozilo kojeg smo dobili na korištenje od Hrvatske vatrogasne zajednice temeljem aktivnosti DVD-a Jastrebarsko, statusa i broja operativnih članova. Iako bi radije da je J-104 ostao na području grada, zbog zaoštrenih vatrogasno-političnih odnosa zainteresiranih strana u procesu dodjele novih vozila morali smo pristati na kompromis i postojeće vozilo proslijediti na korištenje izvan naše vatrogasne zajednice.

S DVD-om Pribić intenzivno surađujemo nekoliko godina i zadovoljni smo što vozilo ide u Društvo koje takvo vozilo treba i zaslužuje. Iskreno im želimo puno kilometara i puno odrađenih vatrogasnih aktivnosti.

 

autor: Goran Batušić

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *