Proslava 130. godina DVD-a Jastrebarsko

25.08.2019. Velikim mimohodom, prigodnim govorima i čestitkama uzvanika, podjelom priznanja, te pjesmom i plesom, u perivoju dvorca Erdödy, u subotu 24. kolovoza svečano je obilježen 130. rođendan DVD-a Jastrebarsko

Za veliku obljetnicu svoga društva jaskanski vatrogasci pripremili su proslavu za pamćenje. Sve je započelo impozantnim mimohodom velikog broja vatrogasaca od Stossmayerovog trga do perivoja dvorca Erdödy, gdje je prijavak gradonačelniku Novoselu predao zapovjednik DVD-a Jastrebarsko Goran Batušić.

U velikom šatoru održan je svečani dio proslave prigodnim govorima domaćina i njihovih uzvanika, među kojima je bio i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, koji je zaslužnim vatrogascima predao vatrogasne medalje, plamenice i zahvalnice.

Ispod šatora okupio se doista veliki broj vatrogasaca iz cijelog jaskanskog kraja, ali i šire koji su došli svojim kolegama čestitati i uručiti im prigodne poklone za veliku obljetnicu njihovog društva.

Ova proslava održana je pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića te je sufinancirana sredstvima Zagrebačke županije.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *