130. sjednica Skupštine DVD-a Jastrebarsko

130. sjednica Skupštine DVD-a Jastrebarsko

U subotu 23. veljače 2019. održana je 130. sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko. Ova jubilarna, 130. sjednica Skupštine Društva obilježena je svečano u prisustvu mnogobrojnih članova, kolega vatrogasaca i gostiju.

Ova sjednica vrlo je značajna jer označava 130 godina neprekidnoga rada humanitarne udruge koja je svoje postojanje posvetila svome Gradu, a samim time označava i 130 godina vatrogastva u Gradu Jastrebarskom.

DVD Jastrebarsko svoje izvješće o radu u 2018. godini predstavilo je svim okupljenima filmom u kojem su prikazane najvažnije informacije, statistički podaci, akcije, aktivnosti i sve ono što su vatrogasci DVD-a Jastrebarsko radili u protekloj 2018. godini.

Tako je 2018. godina zapamćena po statistički ispodprosječnom broju intervencija, a odrađeno je njih 30 od čega je bilo 14 požara, 13 tehničkih intervencija i 3 ostale.

Vatrogasci DVD-a Jastrebarsko provodili su u 2018. godini razne aktivnosti, vježbe, obuke i osposobljavanja te operativno stručne akcije.

Posebna pažnja se posvetila radu s mladim članovima Društva, a kao i do sada održani su projekti Dan otvorenih vrata i Natjecanje operativnih vatrogasaca, uz koje je organizirana i tradicionalna i Jaskancima dobro poznata Vrtna zabava.

Također, u 2018. godini velika pozornost posvećena je nabavi nove opreme kako bi vatrogasci Središnje vatrogasne postrojbe Jastrebarsko imali bolje uvjete za rad i djelovanje, ali i veću razinu sigurnosti.

Sjednici su prisustvovali izaslanik Glavnog vatrogasnog Zapovjednika Republike Hrvatske Siniša Petkoviček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, Voditelj županijskog vatrogasnog operativnog centra Tihomir Varga, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog Željko Popović, zapovjednik vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog Vedran Boričević i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog Goran Dikšić.

Ispred Grada Jastrebarskog na sjednici Skupštine nazočili su gradonačelnik Zvonimir Novosel te zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat.

Ova sjednica samo je uvod u veliku proslavu 130 godina postojanja ovog Društva, ali i 130 godina vatrogastva u Gradu Jastrebarskom.

Tako je ovom prilikom najavljen 24. kolovoza 2019. kao datum velike proslave ove obljetnice vatrogastva u našem Gradu.

foto: Ivan Borojević

 

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *