Nova oprema za vatrogasce DVD-a Jastrebarsko

Nova oprema za vatrogasce DVD-a Jastrebarsko

 

U suradnji sa Zagrebačkom županijom vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko uspjeli su osigurati sredstva za novu zaštitnu vatrogasnu opremu

Provedbom projekta „Zaštitna odijela za vatrogasce“ kupljena su dva nova vatrogasna intervencijska odijela LION BRAVE/V FORCE te dva para vatrogasnih zaštitnih rukavica ESKA Supermars 5.

Naime, sredstva su osigurana u suradnji sa Zagrebačkom županijom unutar programa Javnog poziva za ostvarivanje prava na financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, sportskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2018. godini.

Zagrebačka županija ovaj je projekt sufinancirala s 14.000,00 kuna te tako pomogla u nastavku prijeko potrebnog opremanja jaskanskih vatrogasaca. Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko ovakvim, ali i sličnim projektima kontinuirano ulaže u vatrogasnu opremu s ciljem što bolje, efikasnije i pouzdanije protupožarne zaštite u Gradu Jastrebarskom.

Značaj ovog projekta posebno ističe činjenica da je oprema već istu večer, na samu Novu godinu, korištena u intervenciji požara objekta na Plešivici.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko je Središnja vatrogasna postrojba čija je nadležnost na području cijelog Grada Jastrebarskog. Postrojba trenutno broji 41 operativnog vatrogasca koji su spremni na sve vrste intervencija.

 

autor: Leon Bastašić

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *