ODRŽANO NATJECANJE OPERATIVNIH VATROGASACA 2017.

Vrućina, izazovne situacije, bespoštedno zalaganje sudionika te timski rad obilježja su koja prate svaku uspješnu vatrogasnu intervenciju. No obilježja su to i natjecanja operativnih vatrogasaca koje se u subotu 26. kolovoza održalo u Jastrebarskom. Natjecanje za koje je jedina priprema redovna vatrogasna obuka u matičnim postrojbama sastojalo se od deset izazovnih vježbališta na više lokacija u Gradu Jastrebarskom. U vojarni, na modificiranom poligonu za vojna natjecanja vatrogasci su spajali cijevi, preskakali prepreke, prolazili kroz tunel s preprekama, pomicali teški predmet, vukli punu vatrogasnu cijev, rušili mete, trčali s vatrogasnim aparatom preko i kroz prepreke i na kraju udarali batom i prolazili tunel od guma. Sve to bili su zadaci samo na prvom vježbalištu. Osim na vojnom vježbalištu, vatrogasci su tražili unesrećenog u starom dvorcu, desantirali čamcem na otok u jezeru, vježbali precizan rad s vatrogasnom mlaznicom, rješavali vatrogasni ispit znanja, gasili požar otvorenog prostora te odradili ispit spretne vožnje.

Pobjednik natjecanja zasluženo je DVD Bukovlje iz Karlovačke županije, dok je drugo mjesto osvojila ekipa DVD-a Čret iz Krapinsko-Zagorske županije. Treći su kolege iz DVD-a Josipdola, a četvrta je domaća ekipa DVD Belčići koji su nastupali s daleko najstarijim vozilom, ali i pokazali kako se najveća snaga vatrogasca krije u srčanosti i timskom duhu. Nagradu za Fair-play zasluženo je dobila ekipa DVD-a Vrbovec koja je pomagala drugim ekipama.

Na natjecanju je sudjelovala još  i ekipa iz Grada Zagreba, DVD Sveta Klara, zatim DVD Klanjec, naši kolege iz Zagrebačke županije DVD Klinča Sela, DVD Zaprešić, DVD Dugo Selo te najoperativnije i najaktivnije vatrogasne postrojbe iz našeg Grada, DVD Cvetković, DVD Donji Desinec, DVD Gornji Desinec, DVD Petrovina i već prije spomenuti DVD Belčići.

Predstavnik pokrovitelja natjecanja – Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Zapovjednik Josip Novosel, nakon što je otvorio natjecanje, s velikim zanimanjem obišao je vježbališta, a kasnije su se priključili Gradonačelnik i njegovi zamjenici te zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarsko Vedran Boričević koji je uručio glavne nagrade.

Sve ovo dobilo je svoju krunu na nezapamćenoj vatrogasnoj zabavi u našem gradu koja se održala tu večer. Uz već zagrijanu atmosferu natjecateljskih ekipa, ali i velik broj Jaskanaca, vatrogasna zabava dala je novi epilog ovome, vatrogasnom danu u našem gradu. Sudeći po izgledu vježbališta, broju natjecatelja i veličini organizacije, operativno natjecanje nikad nije bilo uspješnije, a sudeći po broju posjetitelja, vatrogasna zabava nikad nije bila veća. Sve to je razlog da članovi DVD-a Jastrebarsko posvete još više truda i ljubavi  svome radu, ali i gradu jer su Jaskanci pokazali kako znaju cijeniti trud vatrogasaca.

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *