IZLOŽBA USUSRET 130 GODINA DVD-A JASTREBARSKO

Na dan zaštitnika vatrogasaca, sv. Florijana, Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko je u suradnji s Gradskim muzejom i galerijom Jastrebarsko svečano otvorilo izložbu pod nazivom ususret 130 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko. Izložba, koja je otvorena do 4. srpnja 2018. godine prikazuje jaskanske vatrogaskinje i vatrogasce kroz dugu, sto i trideset godišnju povijest. Otvorenje ove izložbe simboličan je trenutak jer se započinje obilježavanje 130 godina DVD-a Jastrebarsko, ali i 130 godina vatrogastva u Gradu Jastrebarskom.

Izložbu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar u ime Grada Jastrebarskog, a izložbu su posjetili i zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat te zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel.

Ova izložba samo je početak aktivnosti koje će obilježiti 130 godina postojanja i rada Središnje vatrogasne postrojbe u Jastrebarskom, ali i dobar podsjetnik da Grad Jastrebarsko dugi niz godina ima bogatu tradiciju vatrogastva s predznakom dobrovoljstva.

 

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *