DAN OTVORENIH VRATA 2017.

U svibnju u našem Gradu održan je  Dan otvorenih vrata DVD-a Jastrebarsko kako bi svi Jaskanci mogli vidjeti na koji se način pripremaju naši vatrogasci za intervencije. Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko pokazali su kako spašavaju unesrećene i brinu o imovini svih građana.

Pokazna vježba spašavanja unesrećenih preklapanjem i klizanjem ljestvi, vatrogasna intervencija u šumi, prometu te intervencija s opasnim tvarima, bila je demonstrirana u samom centru Jaske na Strossmayerovom trgu kako bi što više građana imalo priliku vidjeti kako se to vatrogasci brinu i bore za sigurnost svakog stanovnika Jaske.

Također, česta pojava u mnogim kućanstvima su upravo požari koji često nastaju zbog gorenja ulja na štednjaku. Ovom su korisnom vježbom pokazali kako bi ljudi trebali reagirati u tom trenutku na pravilan način, a koji će postupci pogoršati nastalu situaciju.

Najzanimljivije je to da su djeca iznimno zainteresirana za vatrogasce i da su s velikom radoznalošću proučavali vatrogasna vozila, opremu i obišli prostorije DVD-a kako bi vidjeli od kuda to vatrogasci kreću na intervencije. Kako bi već sada kod djece pobudili zanimanje za ovu hvalevrijednu i dobrovoljnu djelatnost koja spašava živote, mališani su sudjelovali u vatrogasnim igrama i natjecanjima te pokazali kako se kroz druženje mogu raditi dobra djela bez obzira na starosnu dob.

Veliko zanimanje naših sugrađana za vatrogasnu djelatnost te brojni mali Jaskanci, koji su zadovoljno sudjelovali u osmišljenim vježbama, doprinijeli su tome da se Dan otvorenih vrata DVD-a Jastrebarsko održava svake godine na obostrano zadovoljstvo vas i nas!

 

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *